zondag 6 september 2009

Vrouw met hoed.


Ik wou eens proberen om een kop te kleien. Tanja werd twintig maal gefotografeerd en kleien maar. In de oven knalde een gedeelte van het haar er af. Dat is er allemaal weliswaar weer opgeplakt, maar mèt gebreid hoedje zie je er niets van.

donderdag 3 september 2009

Miraldasjaal


Ajoursjaal



Nu zit er een speld op; soms werp ik er een knoop in.
Van deze driehoekige sjaal staat het patroon in Handwerken zonder Grenzen van okt/nov 2008. Ik was op de handwerkbeurs in Rotterdam en zag iemand lopen met deze sjaal. Ze vertelde me hoe ze aan het patroon kwam en ik heb direct het blad en bijpassende wol gekocht. Helaas stond er een behoorlijke fout in het patroon. Het leuke is dat ik op internet in een handwerkforum vond welke fout er in het patroon zat. De omslagdoek is op een rondbreinaald gebreid.

Poppenkleertjes

Truitje voor Fien haar pop.Ik zat toch tijdens de 'aswolk' 55 uur in de bus, dus kon ik met gemak dit truitje voor de pop van Fien bedenken en breien.









Zo heb ik al heel wat poppenkleertjes gebreid. Dit is een hele kleine selectie. De meeste patronen uit Andrea's poppenmode. Soms bedenk ik




zelf iets als ik in opdracht van bij voorbeeld Isis iets moet breien voor Tinky-Winky. Van die creatie heb ik géén foto gemaakt.